Embedded Software Engineer - het vak en de vacatures

Wil je aan de slag als Embedded Software Engineer? Praat dan snel eens met de Consultants van YER Technology. Zij bemiddelen voor toonaangevende opdrachtgevers als DAF, Bosch en Omron en zijn regelmatig op zoek naar goede Embedded Software Engineers, Embedded Systems Managers en Hardware Engineers. Met jouw technische kennis en vaardigheden kun je aan de slag in een vaste functie, maar ook tijdelijk op interim- of detacheringsbasis.

Embedded Software engineering: het vak

Een Embedded Software Engineer ontwerpt en ontwikkelt 'real time embedded software' voor de aansturing van machines en voertuigen. Daarnaast bied je als Embedded Software Engineer ondersteuning bij het testen, het maken van demo´s en prototypes, de uitrol en het gebruik van software voor engine management en zogenaamde 'after treatment' managementsystemen. Flexibiliteit is daarbij belangrijk, want een groot deel van je taken bestaat uit troubleshooting op incidentele basis. Ook technisch inzicht, kennis en praktische vaardigheid zijn noodzakelijk. De functie van een Embedded Software Engineer ligt in nauw verband met die van een Software Design Engineer, Hardware Engineer en een Embedded Systems Manager.

Wie zoeken Embedded Software Engineers?

Door de grote inzetbaarheid van een Embedded Software Engineer heb je mogelijkheden in vele branches, zoals automotive & aerospace en high tech. Wil je je skills richten op de aansturing van verpakkingsmachines? Het ontwikkelen van software voor vrachtwagens? Of het bedenken van software voor meer veiligheid in de constructie-industrie? Er is veel mogelijk, zeker als je minimaal een HBO diploma hebt in elektrotechniek, technische informatica of computer engineering. Daarnaast is ervaring met embedded software, kennis van C++ en C# en een resultaatgerichte en analytische persoonlijkheid van belang.

Actuele YER vacatures voor Embedded Software Engineers

Wij bieden vacatures in verschillende specialisaties, voor zowel startende als ervaren professionals. Hieronder vind je de voor jou relevante vacatures. Ben jij de Embedded Software Engineer, Hardware Engineer of Embedded Systems Manager die wij zoeken? Zoek je een specifieke vacature of wil je meer weten? Neem dan contact op met onze YER Technology Consultants.

Resultaten 1 tot 4 van 4

Jouw vacatures

Op zoek naar jouw volgende carrièrestap? Bekijk alle vacatures en solliciteer direct

Bekijk vacatures

Contact met ons

Vragen over onze dienstverlening?
Neem gerust contact op

Contact opnemen