Are you relevant - dr. dr. Peter Thissen

Constultant hoofd 572x322-Peter Thissen

Senior Consultant bij YER, gespecialiseerd in intellectueel eigendom


“In tegenstelling tot andere bureaus word je bij YER gestimuleerd om buiten het systeem te denken en eigen ideeën uit te voeren.”

Kennis
Na mijn afstuderen heb ik mijn PhD in geschiedenis behaald, terwijl ik ondertussen werkzaam was in het bedrijfsleven. Daar ging het mij allemaal niet snel genoeg. Ik miste actie en besloot over te stappen naar de arbeidsbemiddeling en bij YER aan de slag te gaan. Inmiddels begeef ik mij al zo’n 20 jaar in het vak. Omdat ik nieuwsgierig ben en altijd wil bijleren, heb ik in de tussentijd ook nog een PhD in theologie behaald. Bij YER ben ik nu ruim drie jaar gespecialiseerd in intellectueel eigendom. Ik verzorg de recruitment van octrooigemachtigden, octrooigemachtigden in opleiding, formalities officers en patent searchers. Hoewel ik geen octrooigemachtigde ben, heb ik in korte tijd veel kennis van de markt verworven.

Netwerk
Door mijn wetenschappelijke achtergrond zien kandidaten en opdrachtgevers mij als een gelijkwaardige gesprekspartner. Hierdoor heb ik een intensief netwerk kunnen opbouwen. Op dit moment zijn er in Nederland circa 500 octrooigemachtigden actief, van wie een groot deel voor mijn opdrachtgevers werkt. Ik luister goed naar mijn kandidaten en opdrachtgevers en steek geen snelle salespraatjes af, dat werkt ook absoluut niet in deze branche. Onze aanpak, plus het feit dat ik de enige Nederlandse bemiddelaar voor octrooigemachtigden ben, maakt YER uniek. Binnen vijf jaar komt er nieuwe wetgeving aan waardoor het nog makkelijker wordt om in één aanvraag voor heel Europa octrooi te verkrijgen. Door deze beweging willen grote buitenlandse kantoren in Nederland voet aan de grond krijgen en vice versa. Voor mij wordt het dan heel interessant om mijn netwerk internationaal verder uit te breiden.

Snelheid
Snelheid is in deze branche eigenlijk niet belangrijk. Ik werk soms maanden aan een opdracht. Een mooi voorbeeld is een opdracht die ik voor een klein kantoor heb uitgevoerd. De eigenaar wilde zijn pensionering plannen en zijn levenswerk gaan overdragen. Dat is voor een ondernemer erg emotioneel en spannend tegelijk, zowel zakelijk als privé. Ik heb toen na maanden intensief zoeken een vervanger gevonden die zijn zakelijke erfenis wilde overnemen en het werk nu net zo gepassioneerd voortzet. Dit soort zaken zijn in mijn werk een absoluut hoogtepunt.


What about you?

Ben jij net als Peter gespecialiseerd in een bepaalde sector en werkzaam in de arbeidsbemiddeling, of wil je met jouw specialisatie graag de arbeidsbemiddeling in? Denk jij met jouw expertise relevant te zijn voor YER? Wij zijn aan het groeien en bieden jou graag een uitdagende vervolgstap in jouw carrière aan. Neem voor meer informatie geheel vrijblijvend en vertrouwelijk contact op met Menno van der Lely via 06 - 11 11 97 85 of mennovanderlely@yer.nl.

Actuele vacatures bij YER

Er werden geen resultaten gevonden voor uw zoekterm.