Training Samen Eenzaam

Samen Eenzaam is een tweedaagse training over rouw in gezinnen. De trainers hebben een gezinsgerichte aanpak ontwikkeld. De training behandelt de eerste dag de dynamiek in gezinnen en hoe verlies daarop van invloed is. Je krijgt uitleg over waarom het belangrijk is het gehele systeem te betrekken bij een ingrijpende gebeurtenis. De tweede dag is gericht op de aanpak zelf, hoe breng je verbinding tussen de gezinsleden tot stand en wat vraagt dit van jou als professional.  

Wat wordt er behandeld?

De eerste dag wordt stilgestaan bij de dynamiek van het gezin, hoe functioneren gezinnen en hoe functioneren gezinnen in rouw? Waarom is het van belang het gehele gezin te betrekken bij rouwproblematiek, wat is daar de meerwaarde van? Hier gaat het theoretische gedeelte over. We oefenen met het maken van een verliesgenogram, hoe breng je verliezen in kaart? Wat kom je daar als werker in tegen? Vervolgens behandelen wij opnieuw een stuk theorie en gaan wij in op de dimensies van rouwen en behandelen wij een aantal kaders omtrent rouwverwerking (duaal procesmodel en de verliescirkel).

De tweede dag borduurt voort op de eerste dag. Welke belemmeringen en hindernissen kan men tegenkomen in het werken in gezinnen? Hoe breng je verbinding tussen de gezinsleden tot stand? Hoe breng je rouwtaal tot stand? Hoe kun je de verliescirkel als methode gebruiken om in gezinnen te werken. We zoomen in op de technieken en methoden die je als werker kunt gebruiken.

Doel van de training

Na de training heb je:

  • Meer kennis over functioneren van gezinnen in rouw
  • Meer kennis over de nieuwste theorie en methoden
  • Vaardigheden vergroot in het werken in gezinnen
  • Inzicht in eigen verhouding ten aanzien van verlies

Praktische informatie:

Duur van de training

2 dagen

 

Trainingsdata

  • Eindhoven, 16 november en 30 november 2023

Kosten

Bent u niet in dienst van YER, dan zijn de kosten € 350,- per persoon inclusief lunch.

Trainingsmateriaal

Je krijgt een reader uitgereikt met alle onderliggende theorie. Verder maak je tijdens de training twee opdrachten die als toets opdracht gelden, deze worden op de trainingsdagen zelf beoordeeld door de trainers. Er zijn interactieve oefeningen en er is uitwisseling mogelijk tussen de deelnemers.

Bewijs van deelname

Bij 100% aanwezigheid is de training geaccrediteerd met 18.00 punten door het SKJ. Certificaat wordt door de opleider verstrekt.


Aanmelden training Samen Eenzaam: 

Upload jouw CV

Op zoek naar jouw volgende carrièrestap? Bekijk alle vacatures en solliciteer direct

Bekijk vacatures

Contact met ons

Vragen over onze dienstverlening?
Neem gerust contact op

Contact opnemen