Annabel Mooren is Teamlead Bouwkunde. Een functie waarin haar passie voor de bouw en commercie perfect worden gecombineerd. Vanuit jarenlange studie- en werkervaring binnen de bouwbranche, bedacht Annabel samen met haar team een aantal marktoplossingen waar opdrachtgevers laaiend enthousiast over zijn. Via dit artikel ontdek je meer over haar inspiratie, motivatie en aspiratie.

Passie voor de bouw én commercie

“De combinatie bouw en commercie loopt als een rode draad door mijn carrière. Tijdens mijn masteropleiding Bouwkunde had ik een baan als architect, die ik combineerde met werk voor een activatiebureau: een commercieel team aansturen en in binnensteden diverse diensten en producten verkopen. Ik twijfelde of ik na mijn studie de commercie of de bouw in wilde. Ik vond het allebei bijzonder inspirerende werelden. 

Toen ik me realiseerde dat architectuur niets voor mij was, ben ik via-via het recruitmentvak ingerold en direct begonnen met bemiddelen in de bouwwereld. In eerste instantie bij een andere detacheerder en inmiddels ongeveer zes jaar bij YER. En zo kwamen mijn passies voor commercie en de bouwwereld dus alsnog heel mooi samen.”

Ambitieus & collegiaal team

“Inmiddels geef ik leiding aan de landelijke opererende businessunit Bouwkunde, waarvoor ik het ambitieuze plan heb om binnen afzienbare tijd marktleider in Nederland te worden. YER biedt mij en mijn team hierin alle vrijheid voor ondernemerschap. Onze concurrenten werken vaak postcode-gerelateerd, met veel regels en kaders, waardoor onderlinge concurrentie kan ontstaan en er te weinig gekeken wordt naar wat kandidaten en opdrachtgevers écht nodig hebben. Zonde van de energie.

Wij werken landelijk, leggen ondernemerschap laag in de organisatie en hebben dus geen last van onderlinge concurrentie. We focussen ons hier niet op elkaar maar juist volop op onze opdrachtgevers, kandidaten en het bedenken van constructieve marktoplossingen. Dit heeft onder meer als effect gehad dat wij als team zelfs tijdens de coronaperiode een groei realiseerden van 49%.”

Annabel 950 x 350

Succes als belangenbehartiger voor de bouwbranche

“Wat me het meest aanspreekt aan de bouw is het type mens: direct, resultaatgericht en ondernemend. Dit soort karakters ken ik goed vanuit mijn studie- en werkervaring en werk altijd heerlijk met ze samen. Omdat dit de wereld is waar ik vandaan kom en het meest van hou, voel ik een moreel belang om de bouwbranche naar een hoger niveau te tillen. Het gelukkig maken van zo veel mogelijk bouwprofessionals door goedpassende banen voor ze te vinden is daarin natuurlijk belangrijk. Maar als we door te luisteren naar uitdagingen en daarop in te spelen ook als belangenbehartiger voor de bouw kunnen optreden, dan zijn we voor mijn gevoel pas écht succesvol als businessunit.”

Duurzame oplossingen creëren werkt motiverend

“Zo hebben we bijvoorbeeld een traineeship ontwikkeld voor Heijmans. Toen ik na de succesvolle implementatie hiervan de bouw in zijn algemeenheid bekeek, realiseerde ik me dat de meest schaarse vacature die van ervaren werkvoorbereider is. Iedereen koopt deze gewilde professionals weg bij elkaar, wat natuurlijk slecht is voor de branche. Snel na deze realisatie hebben we een op maat gemaakt opleidingsprogramma ontwikkeld waarin we samenwerken met erkende bouwopleiders, om startende werkvoorbereiders versneld naar medior-niveau te tillen. Zo zorgden we ervoor dat de vijver van talent direct groter werd en bedrijven meer lucht kregen om te ondernemen: een duurzame oplossing voor een belangrijk probleem dus. 

Deelnemers behalen met dit opleidingsprogramma bovendien een post-hbo-diploma, wat geen van onze concullega’s ze kan bieden. Heel veel professionals willen dit diploma echt graag behalen én opdrachtgevers kunnen dit traineeship nergens anders afnemen dan bij YER. Het geeft me dan ook veel voldoening dat we deze opleiding nu voor de vierde keer organiseren. 

Er zijn zelfs steeds meer opdrachtgevers die aangeven alleen nog maar met YER te willen werken. Mede doordat wij ons continu focussen op arbeidsmarktonderzoek en hier direct toepasbare oplossingen voor bieden. 95% van onze professionals blijven langdurig bij de geselecteerde bouwonderneming in dienst. We hebben dus een trackrecord met klinkend bewijs dat we onze markt écht goed bedienen. En dat motiveert mij op mijn beurt weer om te blijven denken en werken aan meer creatieve marktoplossingen voor de bouwbranche.”

Rob 580 x 315

Rob van Roosmalen


Rob van Roosmalen geeft zijn ambities binnen YER vorm via de lessen van senior-consultants, de kracht van ons merk en de vrije kaders om binnen te werken en ondernemen. 

Lees meer

Groei met ons mee

Heb jij enkele jaren werkervaring in de arbeidsbemiddeling? Ben je enthousiast over YER én:

  • Ambitieus
  • Commercieel
  • Ondernemend

Dan gaan we graag met jou in gesprek. Je hoeft hiervoor alleen maar je gegevens in te vullen.

CONTACT

Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op. We kijken uit naar onze kennismaking.