Traineeship Adviseur Ruimtelijke Ordening

Wil jij doorleren na je studie en zie je een carrière bij de gemeentelijke overheid helemaal zitten? Kickstart je loopbaan dan met het traineeship Talent Development Programme Adviseur Ruimtelijke Ordening.


Over het Talent Development Programme Adviseur Ruimtelijke Ordening

Wijzigende wetten zorgen voor een dringende behoefte aan planologen. Professionals die zich gepassioneerd bezighouden met ruimtelijke ordening zijn hun gewicht in goud waard. Daarom ontwikkelde YER het Talent Development Programme Adviseur Ruimtelijke Ordening: de krachtige combi van doelgericht leren en werkervaring opdoen bij Nederlandse gemeenten en omgevingsdiensten.


Leren

Bij aanvang leer je allereerst alles omtrent de huidige Wabo-wetgeving. Hierdoor kun je onder meer snel principeverzoeken en planschadeverzoeken behandelen en ruimtelijke onderbouwingen opstellen. Ook leer je bestemmingsplannen te vinden, lezen en erover te adviseren. Uiteraard houden we ook rekening met de invoering van de al dan niet in de voeren Omgevingswet, door middel van hierop aansluitende modules.

Na afloop van het leertraject ben je gecertificeerd Adviseur Fysieke Leefomgeving. Trainingen die je gaat volgen zijn onder meer:

 • Het omgevingsplan t.o.v. het bestemmingsplan
 • Omgevingswet
 • AMVB´s
 • Inleiding in de Wet Kwaliteitsborging

Je komt zodoende met de volgende elementen in aanraking:

 • Wabo
 • Politieke besluitvorming
 • Woningwet & Wro
 • Bouwbesluit & Bouwbesluit naar BBL
 • Milieuwetgeving
 • Omgevingswet
 • Wkb
 • Duurzaamheid & milieu, Flora & Fauna, Circulariteit
 • Erfgoed & Monumenten

E-learning, coaching en soft skills trainingen

E-learning en persoonlijke coachingsessies onder begeleiding van een gecertificeerd organisatiepsycholoog vullen het leertraject aan. Met e-learning werk jij waar en wanneer je wilt doelgericht aan competenties en skills. Onze coachingsessies helpen je motivatie hoog te houden en jezelf gefocust persoonlijk te ontwikkelen.

Werken

Parallel aan je leertraject word je ingezet als Adviseur Ruimtelijke Ordening binnen een Nederlandse gemeente of omgevingsdienst uit ons uitgebreide netwerk. Je kunt bij een G4-gemeente werken, maar ook bij gemeenten met inwoners tussen de 1.500 en 100.000 inwoners. Afhankelijk van de omvang van de gemeente spelen er andere problematieken. Samen met je consultant bepaal je wat het best bij jouw wensen en ambities past.

Je houdt je als Adviseur Ruimtelijke Ordening onder meer bezig met bestemmingsplannen, principeverzoeken en planschadeverzoeken: je werkt dus op het snijvlak van ruimtelijke-ordening-wetten en de inwoners van gemeenten.

Gedurende het traineeship ontvang je je salaris van YER. 


Over het bedrijf YER

YER is sinds 1987 actief als arbeidsbemiddelaar. In deze periode groeiden we uit tot een internationale speler met uitgebreide netwerken in diverse werkvelden, waaronder de publieke sector. YER denkt actief mee met bedrijven en creëert op maat gemaakte oplossingen voor actuele issues in de arbeidsmarkt. Talent Development Programmes zijn een voorbeeld van zo’n oplossing, waarmee we zowel bedrijven als hoogopgeleide young professionals bedienen met maatwerk.


Ons aanbod voor jouw carrière als Adviseur Ruimtelijke Ordening

Als we jou selecteren voor het Talent Development Programme ben jij één van onze high-potentials, waarin we geloven en waarop we vertrouwen. Je krijgt daarom direct bij aanvang een vast contract bij YER.

Je startsalaris is € 2.600 o.b.v. 36 uur per week. Dit salaris loopt elke 6 maanden verder op. Hierdoor verdien je aan het eind van het traineeship € 3.400 per maand o.b.v. 36 uur per week. Een aantal van je andere voordelen zijn:

 • 8,33% vakantietoeslag
 • Reiskostenvergoeding
 • Goede pensioenregeling

Wie ben jij?

Je staat aan het begin van je carrière en bent leergierig. Ook heb je een hbo-/wo-opleiding Sociale Geografie of Planologie afgerond. Verder heb je affiniteit met ruimtelijke ordening en planologie en bij voorkeur stage-ervaring opgedaan bij een gemeente of andere overheidsinstantie.


Geïnteresseerd?

Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel en ben je enthousiast? Geef dan nu je interesse aan, waarna wij contact met je opnemen.

Nog vragen? Neem contact op met: