Gezinsgerichte communicatie

Training Gezinsgerichte communicatie

In deze tweedaagse training worden diverse systeemtheorieën behandeld, die je kunt gebruiken in je dagelijkse jeugdzorgpraktijk om dysfunctionele communicatie en homeostase in gezinssystemen te doorbreken en vlot te trekken.

Leeruitkomsten van de training?

  • Je bent in staat om circulaire processen binnen gezinnen in kaart te brengen en te bespreken, waaronder zijn of haar eigen communicatieve beïnvloeding. Je weet hierbij eventuele lineaire schuldindicaties om te zetten in onderlinge circulaire beïnvloeding.      
  • Je bent in staat om de vraag van de diverse gezinsleden in kaart te brengen en daarop het aanbod af te stemmen volgens het geleerde uit de territorium theorie van Bakker.
  • Je bent in staat om een begripvol relationeel fundament te leggen naar alle gezinsleden, waarbij hij of zij gebruik kan maken van de principes uit de contextuele systeemtheorie van Nagy.     
  • Je bent in staat om gezinskaarten te maken volgens de methodiek van de structurele gezinstherapie/Minuchin, waardoor dialoog met het gezin ontstaat over thema’s als autonomie, leiding, verbondenheid, coalities, allianties, conflicten etc.  
  • Je weet zijn of haar eigen verbale en non verbale communicatie om te buigen naar een doelgerichte complementaire interactie volgens de theorie van Watzlawick.         
  • Je weet de krachten van de diverse gezinsleden in kaart te brengen en methodisch in te zetten volgens de principes van de oplossingsgerichte gezinstherapie. O Hanlon, De Shazer, Berg.

Door wie?
De training wordt gegeven door Giel Vaessen. Giel heeft 45 jaar ervaring in de hulpverlening en het speciaal onderwijs, waarvan het grootste gedeelte in de kinder- en jeugdpsychiatrie.

Duur
2 dagen 

Kosten
Ben je niet in dienst van YER, dan zijn de kosten € 375,- per persoon, voor 2 dagen inclusief lunch.

Planning
Eindhoven 
10 november en 1 december 2022 = VOL

Heb je interesse voor deze training geef dit dan kenbaar via het inschrijfformulier. 

Bewijs van deelname
Deelname aan de training levert bij 100% aanwezigheid 14 punten op voor SKJ geregistreerde jeugd- en gezinsprofessionals en jeugdzorgwerkers. Certificaat wordt door de opleider verstrekt.

Upload jouw CV

Op zoek naar jouw volgende carrièrestap? Bekijk alle vacatures en solliciteer direct

Bekijk vacatures

Contact met ons

Vragen over onze dienstverlening?
Neem gerust contact op

Contact opnemen